Martovska plejlista
Muzičara i soliste benda “Turbo Trans Turisti” Boška Mijuškovića

Boško je jedan od najznačajnijih predstavnika srpske nezavisne scene, zajedno sa bratom Nikolom osnovao je alternativni bend “Turbo Trans Turisti”. Krajem prošle godine Turisti su predstavili album “Ništa nije strašno”. Na omotu je slika njihovog mlađeg brata koji će, sasvim verovatno, postati član benda, barem u šali Nikole i Boška. Nedavno su braća Mijuškovići osnovali i sopstvenu izdavačku kuću “Anderklas Records”, koja objavljuje, na primer, solo projekat Nemanje Ćirića “New Church” i originalni bend “Laplander”.

“Trubo Trans Turisti” su 15. februara napunili KC Grad promocijom novog albuma i uskoro planiraju međunarodnu turneju. A za sada je Boško pripremio plejlistu specijalno za Mapu Mag: na njoj se, između ostalog, nalaze trip-hop francuski bend “Air” i brutalni post-pank Englezi “Shame”.

Boško Mijušković: 

“Ovo je muzička lista gde se od osećaja melanholije kreće putem ka osećaju ispunjenosti, lepom životnom energijom. Mislim da je strpljenje važna stvar, i u skladu sa tim, odabrao sam pesme koje se umereno, kreativno ali i pametno grade do vrhunca.”


Tekst: Nadja Samodurova
Fotografije: Junona Slavina

Na meniju bara “Idol” se pojavio pho bo

To je najpoznatije jelo vijetnamske kuhinje