Julska plejlista
Kreatora pop-ap radija “Terra”, Pavela Vilenkina i Antona Berezina

Jednom mesečno, Mapa Mag objavljuje plejliste ljudi koji nas inspirišu.

Julsku plejlistu za nas su kreirali producent muzičkih dešavanja, Pavel Vilenkin (DJ VLKN, «Connected Agency», «Changeover Festival», «Honeycomb Serbia & Croatia»), i muzičar Anton Berezin («Otchim», «Wolfstream», “7 noževa”). Nedavno su u Beogradu lansirali pop-ap radio “Terra”. Cilj ove inicijative jeste da ujedini lokalne, gostujuće i producente-migrante, kako bi kreirali zajedničku scenu na koju će plasirati novu, manje zastupljenu, muziku «van okvira». Istovremeno, osnivači radija «Terra» istražuju Beograd – svaka emisija snima se na drugoj lokaciji.

Radio “Terra” možete čuti na snimanju nedeljnih emisija (ulaz je slobodan i besplatan), kao i na žurkama u Dragstoru, 15. jula (momci dovode berlinski dark disko duo “Local Suicide”, kojima će društvo praviti srpsko elektronsko čudo od deteta Matej Rusmir, ali i sami osnivači radija), i 12. avgusta – Dragstor je zaista srce lokalne elektronske zajednice.

Pavel: “Ideja plejliste jeste da prikažemo suštinu “Terre” — neograničenu muzičku raznovrsnost. Po pravilu ne znamo ko, i što je još bitnije, šta će se izvoditi u sledećoj emisiji, pa se orijentišemo na opšti vajb umetnika. Dakle, kao i na plejlisti, — to može biti šta god (u okviru naših zajedničkih ukusa). Ukratko, «Terra» može biti i «terra nova», i «terra incognito”.

Anton: “Kad bih ipak pokušao da opišem sadržaj, to je svojevrsno putovanje od krauta i proto-elektro muzike, ka savremenim varijacijama na temu plesne muzike u društvu izvođača iz celog sveta”.


Fotografije: Junona Slavina