Novi Izlog Odličan doručak sa gratis kafom, kokteli i dovitljivo osmišljena hrana

Pre dve godine, popularni lokal u blizini Palilulske pijace sa istorijom dužom od 15 godina, Izlog, drastično je izmenio koncepciju. Nova ekipa, poznata po restoranima Vrh Beograda I Nebojša, pretvorila je dobro poznati kafić u moderni restoran sa lepom terasom i hranom koja budi sva čula. Mapa Mag objašnjava kako je uređen novi Izlog i zašto vredi ovde svratiti. 

Tekst: Mapa Lab
Fotografije: Konstantin Kondrukhov

Dva sprata, elegantni enterijer i lepa bašta 

Novi vlasnici su temeljno pristupili obnovi lokala: bašta restorana izlazi na plato u Dvadeset sedmog marta, zato je ekipa, osim toga što će preurediti kompletan enterijer lokala, rešila da sredi i njegovu okolinu. Zamenili su klupe i ograde i posadili novo žbunje, drveće i cveće. 

Sam restoran smešten je na dva sprata, a uređen je u eklektičnom stilu: visoki plafoni, mnogo drveta, zelenila i ljupkih detalja, poput dizajnerskih lampi i lustera na plafonu, neonskih natpisa na zidovima i antikvarnih ogledala.  Prostor na drugom spratu idealan je za mirne poslovne ili ljubavne sastanke, dejtove, ali i za različite vrste proslava koje se ovde redovno održavaju.

Savremena internacionalna kuhinja, doručak i kokteli uz pristupačne cene 

Restoran se nalazi u srcu Palilule, u blizini Palilulske pijace, Vukovog spomenika, brojnih fakulteta i parka Tašmajdan, zato je ovde uvek puno. Svakog dana Izlog poseti više od 500 gostiju, među kojima je i veliki broj turista (restoran se nalazi na vrhu preporuka na Tripadvisor-u). Ovo objašnjava formu menija: ekipa je sakupila najveće hitove internacionalne kuhinje, ali i najpopularnija srpska nacionalna jela. Na jelovniku ćete naći odlične burgere (naš izbor je teksaški burger sa dinstanom govedinom),  šest vrsta domaćih testenina,  obrok-salate, a hit su ćevape iz Morave koji se služe  u sosu od crvene paprike i kajmaka. 

Predstavnici internacionalne kuhinje su  prolećne rolnice sa dalekog istoka, italijanski brusketi i autentična meksička tortilja. Za ljubitelje američke klope posebno se izdvajaju  rebarca u sosu na bazi Pepsija . 

Izdvojićemo i veliki izbor jela za vegeterijance (obeležena su u jelovniku), kao i, naravno, zasitan i pristupačan doručak koji se služi do 13h I uz koji svaki gost dobija gratis kafu. Možete naručiti savršeni omlet sa povrćem, cezar tortilju, Club sendvič, uštipke sa različitim slatkim I slanim domaćim umacima, a onima koji se hrane zdravo preporučujemo odličnu ovsenu kašu sa grčkim jogurtom, orašastim plodovima i svežim voćem. 

U izlog se obavezno ide I zbog koktela pošto vas ovde svakoga dana posle 16h očekuje happy hour gde na naručena dva koktela dobijate treći na račun kuće. Ovde prave autorske i klasične koktele, uključujući i one bezalkoholne (predlažemo Zovananu koju prave sa  domaćim sirupom od zove). Restoran nudi i svedenu vinsku kartu, koja je u potpunosti sastavljena od srpskih vina. 

Savetujemo i da zapratite restoran na instagramu da ne biste propustili događaje: ovde se regularno održavaju koncerti i opuštene žurke sa lokalnim di-džejevima. 

• Izlog • Dvadeset sedmog marta 40 Instagram

Salon 5.a u Zemunu

Verovatno najneobičniji “fine dining” u Beogradu                                        

Izložbeni salon na Vračaru sa nameštajem iz sredine 20. veka

“REX” Nika Kralja, lampe “Meblo” i stari Vogue posteri                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Program “Artist’s Film” u MSUB-u: Anri Sala, Širin Nešat i Ali Čeri

Zvezde video umetnosti u Beogradu