Gde jesti noću u Beogradu Pica, burek i giros
Kraći, ali izuetno korisni vodič pred kraj leta — odgovaramo na goruće pitanje, gde ukusno i obilno jesti sa društvom nakon izlaska u klub ili bar? Na spisku “prve pomoći” želucu: pekare 24/7, obimni giros i naravno pica — od neobičnih vegetarijanskih i hrskavih iz peći.
Tekst: Danil Koržujev
Fotografije: promo


Pekara Trifunović
Među malobrojnim beogradskim pekarama koje rade 24/7, a nalazi se na svega 20 minuta hoda od Luke Beograd, Dragstora i “Karmakome”. Asortiman je bogat: od slatkih kiflica i bureka do raznovrsnih pita i pica, dok gosti posebno hvale kroasane — sa sirom i slatkim kremom. A ne morate ni jesti s nogu, napolju je postavljeno nekoliko stolova.
• Zdravka Čelara 2 •

Gyros In City
Možda i nije najbolji giros u Beogradu (mada sigurno ima svoje obožavaoce), ali zato radi čitave noći i nalazi se na idealnoj lokaciji — kod Trga Republike. U “Gyros In City” spremaju klasičan i vegetarijanski giros, a ako niste ljubitelj grčke kuhinje, u ponudi je takođe srpski street food: pljeskavica, ćevapi, pa čak i kobasice. Iako je lokal poprilično mali, u sitne sate ćete definitivno uspeti da sednete.
• Kolarčeva 5 • Instagram •

Pizza Pizza
Kulturni centar Grad više godina uživa u statusu jedne od vodećih koncertnih i društvenih gradskih lokacija. Pored njega ima više lokala u kojima možete da gricnete nešto usput ili pak solidno večerate nakon žurke. Mi biramo malu autentičnu piceriju “Pizza Pizza”. “Margaritu”, “Kaprićozu”, “Pikante” i dosta drugih spremaju u velikoj peći na drva — možete naručiti celu ili se ograničiti parčetom. Jesti možete i na licu mesta, mada je lokal zaista mali. Uzmite u obzir da “Pizza Pizza” radi samo do jedan, ali svakako u Savamali za sada ne postoji alternativa sa dužom satnicom.
• Braće Krsmanović 3 • Facebook •

Pizza Laganizza
Pravi dragulj klastera Cetinjska 15 je picerija “Laganizza”, koja se početkom ove godine preselila bliže “Zaokretu”. Na meniju ćete naći gomilu kockastih i klasičnih okruglih pica, uključujući i vegetarijansku. Na primer, specijalitet koji je nazvan po lokalu pored paradajza sadrži i tikvice i sir — relativno originalna kombinacija za Beograd. Obožavaoci ljute hrane mogu uživati u “Ubici” — mocarela, feferoni, slanina, pečenica i kulen. Cene su i više nego pristupačne — počev od 200 dinara po parčetu. Dodatna preporuka su fascinantni sendviči u piti (ima i vegetarijanskih i veganskih). Hranu možete naručiti za poneti ili pojesti za jednim od par stočića u bašti. Petkom i subotom “Laganizza” radi do ponoći — malo kraće od barova koji je okružuju. Bitno je, naravno, da ne propustite trenutak da prezalogajite i zadovoljnog stomaka odete kući ili na klupsku zabavu.
• Cetinjska 15 • Instagram •
