Junska plejlista Tattoo umetnice Sanje Stojkov

Sanja Stojkov aka Neon Blck je pre šest godina osvojila nagradu INSP (International Network of Street Papers) za najbolju naslovnu stranu uličnih novina na svetskom nivou — Sanja ju je nacrtala za socijalni časopis “LiceUlice”. Uzgred, ove godine umetnica je radila i naslovnu stranu 99. broja. 

Osim grafičkog dizajna i ilustracija Sanja kreira skice za tetovače: trenutno se u umetničkom centru “Kula” održava samostalna izložba umetnice pod nazivom “Super Fragment”. Sanja eksperimentiše sa novim materijalima tkanjem svojih crteža u tekstil ili prikazom svojih radova na velikim platnima. Izložba će trajati do 16. jula.

Sanja je za nas spremila novu, junsku plejlistu — zaista letnju selekciju kompozicija, sa kojima će početak svakog jutra biti sjajan:

“Ovo je ručno brana muzička zbirka, skrojena za šareno baršunasti psihodelični doručak u raznim bojama svežih melodija, povrća i voća. Lagana multivitaminska i multi-kulti vožnjica posle jutarnjeg razgibavanja za seckanje i pripremanje velike salate i skladnog doručka u satenskom bade-mantilu. Slobodno seckani zeleniš dobrog raspoloženja i vlakana iz celog sveta zaliven maslinovim uljem mekanog jutarnjeg sunca. Tropsko kosmičnki ritmo jutarak na kariranom stolnjaku uz ruže i kristalne čaše u imaginarnoj bašti. . Dirketno iz malog beogradskog stana. Prepustite se toplom limunovom povetarcu i zavodljivo zanjišite u miran, ali i razigran početak dana”. 


Tekst: Nadja Samodurova
Fotografije: Sanja Stojkov

Junska plejlista

Tattoo umetnice Sanje Stojkov                                                        

Novi Izlog

Odličan doručak sa gratis kafom, kokteli i dovitljivo osmišljena hrana...