Kako volonterski tim kontent mejkera pomaže životinjama beskućnicima da pronađu nove vlasnike 
Doggie.Dreamland

Tekst: Saša Iordanov
Fotografija: Maša VasiljevaDoggie.Dreamland

Krajem septembra na instagramu se pojavio Doggie.Dreamland – čini nam se najlepši profil sa psima lutalicama. Osmislila ga je ruska doktorka hirurgije Darja Bazarova, koja se pre godinu dana preselila iz Sankt Peterburga u Beograd. Ideja projekta je jednostavna: iskusni fotografi, dizajneri, stiliste i videografi prave lepe snimke kuca iz beogradskih prihvatilišta i na taj način im pomažu da nađu nove vlasnike.

Darja Bazarova, doktorka, koorganizatorka Doggie.Dreamland:

“Sve je počelo trenutka kad sam na jednom od beogradskih četova o životinjama videla preslatkog psa koga su pokušavali da udome preko godinu dana. Uzela sam ga, ali nije mi bilo jasno zašto ga niko nije usvojio pre mene. Od tada sam bila ubeđena da moram nekako pomoći lutalicama. Upoznala sam drugu rusku emigrantkinju Sofiju Ječinu — slikarku i zoovolenterku koja organizuje posete prihvatilištima da bi pomogla njihovim radnicima. Tokom takve posete sam napravila nekoliko slika i pitala radnike da li smem da ih tagujem na društvenim mrežama, pa sam otkrila da imaju samo jednu skromnu stranu na Fejsbuku koja i nije od neke pomoći udomljavanju. Pritom, u prihvatilištu sa 150 mesta živi oko 400 kuca, mnoge od njih su totalne maze. Pomislila sam kako ne bi bilo loše upoznati ljude sa prihvatilištem pa sam na ličnom profilu objavila poziv umetničkim dušama za kreiranje sadržaja koji mogu da promovišu prihvatilište. Javilo se oko 130 ljudi, čitavog septembra četvrtkom i petkom smo imali slikanja.

Odlučili smo da glavni zadatak bude da što više pasa nađe svoje ljude i napusti prihvatilište. Naš kreativni tim redovno obilazi prihvatilište kako bi napravili što više kul snimaka. Osim kuca iz prihvatilišta, objavljujemo i slike lutalica smeštenih kod volontera kako bismo im našli dom, barem privremeni.

Zaista želim da naš profil na Instagramu privuče što više najtalentovanijih ljudi čija bi umetnost poklanjala životinjama nadu za srećan život. Već sada sa nama sarađuju izvanredni fotografi, dizajneri, stiliste, videografi i ilustratori. Podržavaju nas i repostovima, uključujući i one od strane različitih biznisa, neizmerno smo zahvalni na toj pomoći!”

“Prekoputa Proleća” u Starom gradu

Izvanredno lep restoran koji redefiniše lokalnu kuhinju                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Na meniju bara “Idol” se pojavio pho bo

To je najpoznatije jelo vijetnamske kuhinje