Kreatorka apsajkling brenda ,,Kinno” o kafeteriji d59b ,,Čak sam i svoj prvi drop fotkala upravo na ovoj lokaciji”

U novoj rubrici, ,,Omiljeno mesto”, posmatramo Beograd na malo drugačiji način od onog na koji ste navikli: očima njegovih građana. Za prvo izdanje razgovarali smo sa Anđelom, dizajnerkom koja stoji iza apsajkling brenda ,,Kinno”. U nastavku čitajte o Anđelinim idejama i ciljevima, ali i o njenom omiljenom mestu u Beogradu.

Tekst: Mila Milojević
Fotografije: Konstantin Kondrukhov

Interesovanje za modu i šivenje kod Anđele se javlja još u detinjstvu, od haljina za bratz lutke i bakine šiveće mašine, do susreta sa prvim apsajkling dizajnerima. Samostalno istražujući, i sama odlučuje da se oproba u redizajnu sa ciljem da pokaže kolike su prednosti održive i spore mode u odnosu na brzu. Dakle, pomoću jutjub tutorijala, šiveće mašine koju je kupila od prve plate, paralelno uz studije na Filološkom fakultetu samouka dizajnerka započinje svoju borbu protiv dosadne uniformisanosti i ekološke destrukcije iza kojih stoji brza moda.

Materijali koje koristi su ,,iz druge ruke”, pa su svi komadi koji su dostupni na njenom profilu unikati u jednoj veličini, tako da, ako se odlučite za ,,Kinno”, budite sigurni da niko na svetu ne nosi isti komad kao što je vaš. Osim toga, moguće su i personalizovane narudžbine ukoliko želite da preradite svoje stvari – ,,Kinno” će vam od njih napraviti nešto novo po meri. 

U tom duhu, po meri, rađeni su i komadi za muzičke spotove, na primer kaciga za spot ,,Miki Miki” Popova ili jakna za Cobija u spotu ,,Jao mama”, te je Anđela često u prilici da naleti na svoj rad u gradu, klubu, na nastupima ili malom ekranu, što definitivno potvrđuje da se sav njen trud isplati i da mnogi dele njen entuzijazam po pitanju održive mode.

,,Kinno” za sada još uvek nema studio, pa je Anđela ta koja neretko radi nove komade sedeći na podu. Sama je zadužena za ceo kreativan proces, od skica i fotkanja, do uređivanja videa, a plan je da u budućnosti okupi tim ljudi koji bi joj pomagao i uživao u ovom procesu onoliko koliko i ona.

,,Od mesta bih definitivno izdvojila moj omiljeni d59b aka pržu, kafeteriju/specialty coffee na Dorćolu sa najboljom kafom i ekipom zaposlenih (ovde je, između ostalog, zaposlen Anđelin dečko, ali ona često tu provodi više vremena nego on). Specifičnog, ruiniranog izgleda sa dušom. Već 4 godine svakodnevno posećujem ovo mesto gde se osećam prijatno. Mogu se sresti ljudi od 15 do 75 godina najrazličitijih zanimanja i nacionalnosti. Atmosfera je veoma prijatna i u koje god doba dana da posetim ovo mesto uvek ću sresti ekipu sa kojom cu se ispricati, nasmejati i uživati. Pet friendly je, tako da se  možete igrati i videti najslađe kuce u gradu. To je kao moja druga kuća i obožavam da provodim slobodno vreme tamo i pritom da popijem najlepšu kafu u gradu. Puno uspomena i lepih trenutaka me vezuju za ovo mesto, čak sam i svoj prvi drop za ,,Kinno” fotkala upravo na ovoj lokaciji.”

Kako je organizovan hotel ,,Metropol”

I ko ovde radi