Martovska otvaranja u Beogradu Teksaški BBQ, prvi ramen lokal i restoran Džejmiја Olivera

Ovog meseca je, izgleda, usporio ,,bum” novih kafića, ali zato u Beogradu sada imamo pravi ramen i teksaški BBQ, kao i restoran Džejmija Olivera i kafić sa ruskim palačinkama (blini) — predstavljamo vam glavna otvaranja ovog meseca.

Tekst: Danil Koržujev
Fotografije: Promo


 

Hrana

In Smoke We Trust BBQ

Тeksaški roštilj “In Smoke We Trust” је još jedan novitet u klasteru “Gastrošor”. Na ovom projektu rade šefovi Marin Rudić i Marko Karas. Na meniju su: brisket, drpano prase, ćureće belo meso i razni drugi pečeni i dimljeni mesni delikatesi.

Žorža Klemansoa 29aInstagram

Fuzio

Novi restoran na Vračaru elegantnog enterijera, kuhinje koja predstavlja fuziju ukusa iz celog sveta i simpatičnih koktela. Ovde vredi otići na doručak (posebno ako ganjate instagram-estetiku), stejkove od ribe i mesa i nesvakidašnje paste.

Njegoševa 13Instagram

Jamie’s Italian Serbia

Restoran italijanske kuhinje jednog od najslavnijih kuvara na planeti Džejmija Olivera. Na meniju su i pice, i paste, i tiramisu, i čizkejk, i kokteli — na primer, autorski “mohito” po receptu samog šefa (i njegova bezalkoholna verzija!) –, a tu je i dečji meni.

Hercegovačka 14Instagram

Bad Ramen 

Prvi specijalizovani ramen lokal ekipe koja je otvorila restoran “Bad Sushi”. Na meniju je pet vrsta ramena (od klasičnog, sve do verzije sa kimčijem i one veganske), a tu su i zakuske: gyoza, tucani krastavac, kimči i spanać sa susamom.

Kneginje Ljubice 8Instagram

Ruske Palačinke

Novi kafić u centru Zemuna čiji su specijalitet blini (ruske palačinke). Od punjenja ima, na primer, slatkog kondenzovanog mleka, banane i tople čokolade, slatkog od jabuka i usoljenog lososa (to nije sve!). Osim palačinki ovde možete probati vafle, sočnike (pecivo sa slatkim sirom) i kakao sa mančmelouom.

Masarikov trg 7Instagram

Ego

Manji restoran sa simpatičnim enterijerom i savremenom kuhinjom u centru Dorćola. U “Egu” možete doručkovati grilovanu palentu sa sirom i pršutom, ručati rižoto — sa tunom ili vegetarijanski, na bazi kokosovog mleka. Tu je i pristojan izbor vina, uključujući francuska i italijanska.

Kapetan-Mišina 13Instagram

Fine Sushi na Novom Beogradu

“Fine Sushi” od marta postoji i na Novom Beogradu. Možete naručiti kućnu dostavu ili uživati u japanskoj kuhinji u asketskom enterijeru. Osim raznovrsnih rolnica, probajte i neki udon ili šitake pečurke.

Uroša Martinovića 12Instagram

Filtz

Restoran na Novom Beogradu koji uglavnom služi klasična srpska jela: roštilj, salate i čorbe.

• Jurija Gagarina 225DInstagram

 
Barovi

null Social Lab

Bar kod hotela “Moskva” sa odličnim koktelima. Iza šarenog barskog stola autorske napitke (mada možete tražiti i klasične varijante) spremaju lično vlasnici lokala. Izdvaja se, na primer, Honey Highlander na bazi medovače, škotskog viskija, Mejer limuna, đumbira i začina.

Balkanska 4Instagram

Fomin

Novi bar na Vračaru koji nudi veliki izbor zanatskog piva, prirodna vina i tatarske specijalitete: kistibij (pite punjene krompirom), čakčak (prženo testo sa medom) i čizkejk od kirta (slatkog crvenog sira). Svakog vikenda muziku puštaju di-džejevi.

Sinđelićeva 3aInstagram

Riddle Bar u Crowne Plaza

Drugu lokaciju je dobio i “Riddle Bar”, i to sa raskošnim enterijerom na Novom Beogradu. Podsetićemo vas na koncept bara: nikad ne znate šta su vam spremili dok ne probate. Čak i ako zatražite nešto od klasike, dobićete autorsku verziju pića, s tim da će vas barmen unapred pitati o alergijama i preferencijama.

Vladimira Popovića 10Instagram

Novi Izlog

Odličan doručak sa gratis kafom, kokteli i dovitljivo osmišljena hrana