Swahili Dinner u Hyatt Regency Belgrade Novo gastronomsko veče u okviru projekta Mapa Atelier

Tekst: Mapa Atelier
Fotografije: Mapa Atelier

U subotu 26. jula, u okviru projekta Mapa Atelier, organizujemo novo gastronomsko veče – drugačije od svih prethodnih. Ovog puta krećemo na put u istočnu Afriku, zajedno sa jednim od najboljih beogradskih šefova – Milanom Čotrom, koji već godinama vodi kuhinju hotela Hyatt Regency Belgrade.

Tokom karijere, Milan je radio na raznim meridijanima, a više od dve godine proveo je u Dar-es-Salamu, najvećem gradu Tanzanije, gde je bio šef kuhinje hotela Hyatt Regency The Kilimanjaro. Tamo je izbliza upoznao kulinarske običaje i kulturu naroda Suahili – iskustvo koje će oblikovati i naš meni.

Goste očekuje večera u pet sledova, inspirisana tradicijama istočne Afrike: karpaćo od tigrovih gambora, supa Kuku Pojo sa domaćom piletinom i sočivom, riba Samaki wa ku paka u kokosovom sosu sa ugali prilogom. Glavno jelo biće specijalitet od goveđeg repa – “Kilimandžaro” sa limunskom travom, ljutom paprikom i svežom kachumbari salatom. Za kraj – desert od urmi sa karamel sosom.

Večeru će pratiti priča o Tanzaniji i kulturi Suahili – jer Milan ima mnogo toga da podeli iz tog posebnog perioda svog života.

Cena večere iznosi 6000 RSD, a svoje mesto možete rezervisati odmah putem servisa tickets.rs

 


 

Cena večere iznosi 6000 RSD
Adresa: Hyatt Regency Belgrade, Milentija Popovica 5, Belgrade
Karte: ovde 

 


 

Pena dana

Gde pronaći čvrsti sapun lokalnih brendova u Beogradu

Kuća-brdo osnivačice KC Grada u Zemunu

Eko arhitektura, savremena umetnost i pogled na Dunav