The TwentyTwo Restaurant & Bar Autorski suši i fascinatan pogled na grad
Tekst: Veronika Zagrebajeva Fotografija: promo
Restoran autorske kuhinje na poslednjem spratu hotela „Metropol“ radi od 2017. godine. Leti se možete smestiti na terasi koja se zimi pretvara u vidikovac. Na meniju je uglavnom moderna panazijska kuhinja šefa Tonga sa Tajlanda, ali tu su se našli i stejkovi, tatar i nekoliko vrsta paste. Po našem mišljenju, ovde morate probati lokalni suši i rolnice: na primer, rolnica sa gamborima i pirinčanim kokicama u slanoj karameli, suši sa jastogom i tartufima ili specijalni suši set šefa kuhinje sa različitim vrstama morske ribe. Kad smo kod toga, restoran se svežom ribom snabdeva na dnevnom nivou i u ograničenim količinama, tako da uveče izbor može biti skromniji nego u vreme ručka. Takođe, restoran nudi solidan izbor vina i koktela, s tim što se uvek možete konsultovati sa konobarom i dobiti preporuku koji napitak se najbolje slaže sa naručenim jelima. I da, u restoranu važe pravila oblačenja “smart” ili “elegantno kežual”.